Header 1 Header 5 Header 4 Header 3 Header 2

Kozijnen reinigen: iets voor de schilder?

 

 


Kozijnen reinigen: iets voor de schilder?
Onderhoud is behoud. Het klinkt als een dooddoener, maar tegelijkertijd een waarheid als een koe. Wie zijn of haar woning koestert, zal daarom met enige regelmaat de kozijnen (laten) reinigen. En inderdaad, bijna 80% heeft dat in meer of mindere mate geregeld.

USP Marketing Consultancy onderzocht dit in opdracht van SchildersVakkrant bij ruim 800 woonconsumenten, verdeeld over huurders en kopers. Ruim een derde (35%) zegt het soms te doen (huurders 30%; kopers 37%) zonder aan te geven hoe vaak dat per jaar is.

 

Bijna een derde (29%) maakt de kozijnen zelf schoon (huurders 27%; kopers 31%). In gemiddeld 15% van de gevallen (12% huurders; 16% kopers) is het de glazenwasser die de spons even langs het kozijn haalt. 
En de schilder? Daarvan geeft 2% aan dat de schilder er verantwoordelijk voor is.  En gemiddeld 13% van de ondervraagden (17% huurders; 10% kopers)  geeft ruimhartig toe dat de kozijnen nooit gereinigd worden. 
usp

Splitsen we huurders en kopers dan valt op dat kopers dus zuiniger met hun spullen omgaan dan huurders; in dit geval met hun kozijnen.

Wat kan de schilder nu hieruit leren? Misschien dat hij zijn klanten een periodieke reinigingsbeurt aanbiedt tegen een kleine vergoeding. Kan hij meteen de bladeren uit de dakgoot halen. En.... Het is maar een idee.